Thuis voor Oekraïne

Thuis voor Oekraïne

Help gevluchte Oekraïners aan een tijdelijk onderkomen

Help Oekraïners aan onderdak

Door het oorlogsgeweld in Oekraïne zijn veel mensen op de vlucht geslagen. Veel vrouwen en kinderen die het geteisterde land willen verlaten vluchten naar het veiligere westen.

Oekraïners zijn vrij om naar Nederland te reizen en mogen hier normaal gesproken negentig dagen legaal blijven, zonder visum. De staatssecretaris Van der Burg van Asiel en Migratie heeft aangegeven dat de IND coulant zal omgaan met de aanvragen van Oekraïners om hier langer op reguliere basis te blijven. Oekraïense vluchtelingen mogen desgewenst een asielverzoek indienen. Zij komen dan in een asielopvangcentrum. Inmiddels hebben de eerste gevluchte Oekraïners zich gemeld in Ter Apel, en dit aantal kan snel oplopen.

Om ervoor te zorgen dat Oekraïners zo snel en goed als mogelijk kunnen worden opgevangen, is deze site in het leven geroepen. Wij proberen vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Heeft u de mogelijkheid om een of meer Oekraïense vluchtelingen een tijdelijk warm en veilig thuis te geven? Meld u dan aan via het contactformulier.