Thuis voor Oekraïne

Over ons

Zoals zo velen gaat het ook ons enorm aan het aan het hart wat er momenteel gaande is in Oekraïne. De hele bevolking van een land verkeert in grote onzekerheid over de toekomst van hun land, hun eigen toekomst en bovenal de gezondheid van hun geliefde naasten. Verscheurde gezinnen ontstaan, omdat mannen veelal achter blijven om hun land, met alles wat ze in zich hebben, te verdedigen.

Onze motivatie

Het gevoel van onrecht en het machteloze raakt ons ten diepste. Niets doen was voor ons dus ook geen optie meer.

Wij hebben besloten om onze kracht, het verbinden van mensen, in te zetten en het burgerinitiatief ‘Thuis voor Oekraïne’ te starten. Onze grootste drijfveer hiervoor is dat wij de allerjongste generatie vluchtelingen willen laten voelen dat er op deze aarde veel mooie mensen zijn die er alles aan willen doen om ze in deze verschrikkelijke tijden een warme en veilige plek aan te bieden. Het is een non-profit initiatief.

We hopen, samen met jullie, voor een groot aantal gezinnen het verschil te kunnen maken, waardoor hun kans op een goede toekomst groter wordt.

Niet alleen

We kunnen dit niet alleen! Sinds onze start hebben veel mensen zich aangemeld als vrijwilliger en worden we goed ondersteund door een team van bekwame en hulpvaardige mensen, uit heel het land.

Wij vragen uitdrukkelijk géén financiële bijdrage. Ga daarvoor naar Giro555: Samen in actie voor Oekraïne.